CNV-voorzitter: Warrig verhaal

Deze brief schreef ik op de opiniepagina van het Brabants Dagblad van 12 september 2013.

 

 

 

Warrig verhaal

 

Jaap Smit, voorzitter van het CNV,  maakt zich zorgen over de zzp-ers, schrijft Wilko Voordouw in het Brabants Dagblad van  11 september. Die moeten, zo zegt hij onder meer, concurreren met allerlei mensen uit Oost-Europa die komen werken.  Daar komt nog bij dat er in de samenleving steeds meer een tweedeling komt tussen haves en haves-not. Wat zijn haves en haves-nots ? Hij noemt het ook een probleem dat werkgevers hire and fire toe willen passen. Wat is dat ? Maar gelukkig vindt Smit het goed dat er een flexibele schil is. Wat bedoelt hij daar mee ?    Smit heeft nog meer originele uitspraken. "De ondernemer wil meeademen op de golven van de economie en de werknemer wil zicht op continuïteit om in zijn onderhoud te kunnen voorzien. Dat is de paradox."  Hij voegt er  nog aan toe dat de flexibele schil de panacee voor alles lijkt te zijn.

Ik heb deze zinnen uit het verband van het hele warrige verhaal geplukt. Smit zal zich waarschijnlijk niet beter uit kunnen drukken. Maar waarom maakt Voordouw er geen fatsoenlijk Nederlands van ?  Of citeert hij Smit zonder te begrijpen wat Smit bedoelt ? 

 

Wim Klaassen,

Drunen

---------

 

17 december 2013: Jaap Smit is geen voorzitter meer van het CNV.  Er uit gegooid ? Nee, hij is commissaris van de koning in Zuid-Holland geworden. Dat kan dus ook.